top of page
Search
  • Writer's pictureMarko Ryynänen

Jatkuvaa kireyttä lihaksissa?


Taas hartiat ja yläselkä kireänä. Ei muuta kuin hierontaan, vaikka oire uusiintuukin kohta.

Hieronnalla saadaan hetkellinen helpotus hartioihin. Mutta miksi kireydet ja kivut hartioissa palautuu kohta? Onko syynä taitamaton hieroja vai jokin muu syy?


Perimmäisenä syynä hartia kireyksissä on todennäköisesti olkapäiden alentunut liikerata, joka johtuu heikentyneistä lihaksista ja lyhentyneistä lihaksista. Olkapäät ovat eteenpäin työntyneet, koska rintalihakset ovat lyhentyneet ja lapaluiden ja rintarangan väliset lihakset ovat heikentyneet.


Yksin kertainen testi. Peilistä näet sivuprofiilin itsestäsi, miten paljon olkapäät ovat eteen työntyneet. Toisena testinä mene seisomaan seinää vasten siten, että selkäranka on koko matkalta kiinni seinässä ja takaraivo myös. Tuo kädet etukautta suorana, myös kyynärpäät, pään viereen. Saatko hartiat, kyynärpäät, ranteet ja sormet kiinni seinään ilman kipua. Jos ei onnistu, niin sinulla on olkapäissä alentunut liikerata.


Mutta mikä silloin avuksi? Tietenkin liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoittelu. Eli joudut itse töihin, etkä pysty ulkoistamaan harjoittelua. Sen verran joudut ulkoistamaan, että aluksi ostat harjoitteluohjelman, jonka avulla sinä itse autat itse itseäsi. Hyviä harjoituksia ovat kapea punnerrus, lapapumppaus, ”rantapallon halaus”, ”sylin avaus maailmalle”, lapaluiden pyöritys ja muutama vastuskuminauhalla tehty harjoitus. Liikkeitä ei kannata tehdä satasella, vaan öljyävällä ja nesteyttävällä ajatuksella ja pumppaavalla liikkeellä.


Tule käymään vastanotolla, niin laitetaan asiat rullaamaan eteenpäin. Voi olla, että kohta et tarvitse enää hierontaa, niin usein, kuin aiemmin.

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page