Takana huonosti nukuttuja öitä. Aamulla ei jaksa nousta, kuten aiemmin. Hermot kireällä. Olo on jatkuvasti tukkoinen, flunssa tulossa? Harjoittelussa tulokset junnaavat paikallaan. Jatkuvasti pieniä loukkaantumisia. Syke jatkuvasti normaalia ylempänä.
Onko tuttuja olotiloja? Kyseessä voi olla alipalautuminen.
Mistä on kyse? tekijöitä voi olla useita. Harjoitellaan liikaa, hereillä ollessa paahdetaan 110 % koko ajan, kun tunnit ei päivässä riitä vähennetään uniaikaa, jatkuvaa suorittamista.
Liian usein taustalla on kuitenkin ravitsemus. Omasta mielestä syömme hyvin ja riittävästi. Mutta syömmekö? Kuinka monta ateriaa syöt päivässä? Aloitatko aamun runsaalla ja ravitsevalla aamiaisella?
Ravitsemuksen suhteen on useita erilaisia koulukuntia. Itse kannatan ja suosin Valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) ravitsemussuosituksia. Nämä suositukset perustuvat tutkittuun tulokseen, ei ”koska se toimii minulla, toimii se sinullakin” ajatteluun.
Mutta joka tapauksessa, kehitystä ei synnyt, jos harjoittelu, lepo ja ravinto ei ole tasapainossa. Tämä sääntö pätee arkiliikkujasta huippu-urheilijaan.
Ravitsemuksen peruspilarit ovat, ja tulevat olemaan, ateriarytmi, lautasmalli, riittävän monta ateriaa päivässä, riittävä veden juonti ja ravinnon riittävyys, monipuolisuus ja laatu. Ei tässä mitään vippaskonsteja tarvita.
Harjoittelussa pitää muistaa lepopäivät, harjoittelun periodisointi, hitaasti hyvää tulee ja laatu ei määrä.
Ilman lepoa ei tulosta synny, Kehon pitää saada levätä. Hyvin suunniteltu harjoitusohjelma takaa riittävästi lepoa. 7–8 tunnin yöunet auttavat kehittymisessä ja palautumisessa.
Urheilet sitten millä tasolla tahansa, kehonhuoltoa ei pidä unohtaa. Liikettä pitkin päivää, korvaa yksi harjoitus viikossa liikkuvuusharjoittelulle ja käy säännöllisesti hieronnassa.
Näissä kaikissa edellä mainituissa asioissa minä pystyn auttamaan sinua.
Tervetuloa Hieronta ja Movement Studiolle. Liikkuva ihminen ei kivety.
Σχόλια