top of page

Tietoa hieronnasta.

Miten valmistaudun hierontaan?

Ensimmäisellä käyntikerralla käymme läpi Potilaskortin, jonka voit täyttää etukäteen tai vastaanotolla. Samalla kartoitamme kehosi tilannetta muutamilla täsmäliikkeillä.

Vaatetuksella ei ole suurta merkitystä. Jos tiedät, että mobilisoimme alavartaloa voit pitää joustavat housut jalassa.

Jos haluat, että en ole samassa tilassa, kun vähennät vaatetusta ja siirryt hierontapöydälle, niin mainitse asiasta, niin poistun tilasta siksi aikaan. Me kaikki suhtaudumme kosketukseen eri tavalla. Voit etukäteen kertoa, jos sinulla on arkoja paikkoja, esimerkiksi herkkä kutisemaan, niin tiedän varautua.

Että saamme hierontakerrastasi miellyttävän ja mukavan, niin kerro toiveesi ja ajatuksesi etukäteen. Itse pyrin kertomaan jatkuvasti mitä olen tekemässä ja minkä takia, että tiedät mitä seuraavaksi on tapahtumassa.

Pitääkö hierojan kanssa jutella? Ei tarvitse. Voit vaikka sanoa hieronnan alettua, että ”naama kiinni ja hiero”. Voi olla, että olet väsynyt tai päivä on ollut niin hektinen, että haluat olla hetken hiljaisuudessa, niin silloin kunnioitan toivettasi. Mutta hierojalle voit aina kertoa huolesi ja murheesi,  ilot ja surut, onnistumiset ja epäonnistumiset. Hierojan kanssa voit sparrata jotain ajatustasi. Muista, että hierojalla on vaitiolovelvollisuus, koska olemme terveydenalan ammattilaisia.

Pitääkö etukäteen ilmoittaa haluaako klassista tai urheiluhierontaa? Ei tarvitse. Jokainen hieronta suunnitellaan yhdessä sinun kanssasi. Sovimme yhdessä, miten pyrimme toteuttamaan hieronnan. Etukäteen en pysty kertomaan, että toteutamme hieronnan näin ja näin. Sinulla voi olla hartia kipuja, mutta käsittelyn aikana totean, että alaselässä on kireyksiä, jotka johtaa hartia kipuihin. Tällöin käsittelen alaselän, ennen kuin siirryn hartioihin. Alaselän käsittelyn aikana hartia kivut voivat jopa hellittää. Samoin en pysty etukäteen kertomaan mitä otteita tulen käyttämään. Useimmat päätökset tapahtuvat hieronnan aikana. Esimerkiksi edellä mainittujen asioiden takia en tarjoa klassista tai urheiluhierontaa erikseen. Jokainen hieronta on yksilöllinen.

Miksi minun pitää täyttää Potilaskortti? Terveydenhuollon ammattilaisen (Koulutettu hieroja) on lain (STM:n asetus potilasasiakirjoista 298/2009) mukaan merkittävä potilasasiakirjoihin perustietosi, kuten osoite ja henkilötunnus (10§). Näitä tietoja tarvitaan asioivan henkilön varmistamiseksi ja mahdollisia selostuksia varten lääkärille tai potilasvahinkotapausten selvittämiseksi. Tietojasi säilytetään lain edellyttämällä tavalla, riittävin suojauksin. Paperiset esitietolomakkeet ja potilaskertomukset arkistoidaan lukolliseen kaappiin.

bottom of page