top of page
Search
  • Writer's pictureMarko Ryynänen

Miksi urheilijoiden tulisi käydä säännöllisesti hieronnassa


Urheilijoiden tulisi käydä säännöllisesti hieronnassa useista syistä, jotka liittyvät heidän fyysiseen suorituskykyynsä ja palautumiseensa. Tässä on muutamia syitä, miksi hieronta on hyödyllistä urheilijoille:


1. Lihaspalautuminen: Intensiivinen harjoittelu ja kilpailu voivat aiheuttaa lihasjännitystä, kipua ja pieniä vammoja. Hieronta auttaa nopeuttamaan lihasten palautumista harjoituksen jälkeen. Se parantaa verenkiertoa ja imunestekiertoa, mikä auttaa poistamaan kuona-aineita ja nopeuttamaan lihaskudoksen paranemista.


2. Loukkaantumisten ennaltaehkäisy: Hieronta voi auttaa ehkäisemään urheiluvammoja. Säännöllinen hieronta rentouttaa lihaksia ja pehmytkudoksia, mikä vähentää lihasten jännitystä ja stressiä. Hieroja voi myös havaita varhaisia ​​oireita tai jännityksiä tiettyjen lihasten tai alueiden ympärillä ja tarjota hoitoa ennen kuin ne kehittyvät vakavammiksi ongelmiksi.


3. Suorituskyvyn parantaminen: Hyvin hoidetut lihakset ja pehmytkudokset voivat edistää parempaa suorituskykyä urheilussa. Hieronta voi parantaa nivelten liikkuvuutta, joustavuutta ja kehon liikeratoja. Se auttaa myös rentouttamaan lihaksia, mikä voi parantaa voimantuottoa ja kestävyyttä.


4. Vammojen hoito: Jos urheilija saa vamman, hieronta voi olla osa kuntoutusprosessia. Hieronta voi auttaa vammojen paranemisessa ja palautumisessa, lievittää kipua, parantaa verenkiertoa ja vähentää arpikudoksen muodostumista.


5. Psyykkinen hyvinvointi: Hieronta tarjoaa myös psyykkisiä etuja urheilijoille. Se auttaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä, mikä voi parantaa keskittymistä, mielialaa ja henkistä tasapainoa. Hieronta voi myös edistää parempaa unen laatua, mikä on tärkeää palautumisen kannalta.


On suositeltavaa, että urheilijat työskentelevät ammattitaitoisen hierojan kanssa, jolla on kokemusta urheilijoiden hoidosta. Hieroja voi räätälöidä hierontahoidon vastaamaan urheilijan tarpeita, tavoitteita ja urheilulajin erityispiirteitä.

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page