top of page
Search
  • Writer's pictureMarko Ryynänen

Miksi säännöllinen hieronta on hyväksiSäännöllinen hieronta tarjoaa useita terveyshyötyjä sekä fyysisesti että psyykkisesti. Tässä on joitain syitä, miksi säännöllinen hieronta on hyväksi:


1. Rentoutuminen ja stressin lievitys: Hieronta auttaa rentoutumaan ja vähentää stressiä. Hieronnan aikana keho vapauttaa endorfiineja, jotka ovat kehon luonnollisia "onnellisuushormoneja". Tämä auttaa vähentämään stressiä, ahdistusta ja masennusta.


2. Lihasjännityksen ja kipujen lievitys: Hieronta rentouttaa lihaksia ja auttaa lievittämään lihasjännitystä. Se auttaa myös vähentämään lihaskipuja ja jännityksiä, jotka voivat johtua esimerkiksi istumatyöstä, huonosta ryhdistä tai urheilusuorituksista.


3. Parantunut verenkierto: Hieronta parantaa verenkiertoa stimuloimalla verisuonia ja lihaksia. Tehokas verenkierto auttaa ravintoaineiden ja hapen kulkeutumista kehon eri osiin, mikä voi edistää paranemista ja lihasten palautumista.


4. Imunesteen virtauksen parantaminen: Hieronta edistää imunesteen virtausta kehossa, mikä auttaa poistamaan kuona-aineita ja parantamaan kehon immuunijärjestelmän toimintaa.


5. Liikkuvuuden ja nivelten joustavuuden parantaminen: Hieronta voi auttaa lisäämään nivelten liikkuvuutta ja joustavuutta. Se voi myös auttaa lievittämään sidekudoksen jännitystä ja parantamaan kehon liikeratoja.


6. Parantunut mieliala ja unen laatu: Hieronta edistää rentoutumista ja hyvää oloa, mikä voi johtaa parempaan mielialaan. Lisäksi hieronta voi auttaa parantamaan unen laatua, mikä puolestaan vaikuttaa myönteisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


On kuitenkin tärkeää huomata, että hieronta ei ole aina sopiva kaikille, ja joillakin voi olla terveysongelmia tai tilanteita, joissa hieronta voi olla vasta-aiheista eli kontraindikaatiot. On suositeltavaa keskustella hieronnasta ammattilaisen kanssa, kuten hierojan tai terveydenhuollon ammattilaisen, ennen hieronnan aloittamista.


Vasta-aiheita ovat mm.:

· Ihossa oleva bakteeritulehdus

· Laskimotukokset, suonikohjut

· Pahanlaatuiset kasvaimet

· Keskushermostoperäiset halvaukset

· Verenvuototauti

· Tarttuvat ihotaudit, palovammat, sädehoito, kortisonilääkehoito

· Akuutit pehmytkudosvammat

· Tyrä

· Suurentuneet imurauhaset

· Huonontunut verenkierto raajoissa

· Päihteen alaisuudessa oleminen

· Flunssa ja kuume

28 views0 comments

Comments


bottom of page