Elämäntaparemontti
- Marko Ryynänen
- Mar 19, 2021
- 1 min read
Elämäntaparemonttia ei tehdä päivässä eikä kahdessa, varsinkaan ei yhdessä yössä.
Elämäntaparemonttiin on hyvä varata aikaa riittävästi, kuukausista vuoteen ja tarvittaessa pidempään.
Aloita elämäntaparemonttisi kirjoituspöydän edessä. Kirjoita ylös asiat, jotka haluaisit itsessäsi muuttaa, myös ne, joiden kuvittelet vaikuttavan tällä hetkellä negatiivisesti olotilaasi. Toiselle sivulle kirjoita ne asiat mitkä haluat ottaa elämääsi ja joiden luulet parantavan oloasi. Elämäntaparemonttiin lähdetään, kun oma olotila ei ole hyvä tai itseään miellyttävä. Miksi lähteä remonttiin, jos olet tyytyväinen itseesi ja olotilaasi?
Katso kirjoittamiasi listoja ja mieti mitkä ovat oikeasti niitä asioita, joita olet valmis poistamaan, muuttamaan tai lisäämään. Yhdistä listat siten, että ensimmäisenä on mielestäsi tärkein (toisena toiseksi tärkein) ja viimeisenä vähäpätöisin asia. Aloita listan toteuttaminen.
Tämän jälkeen edessäsi on muutoksen vaikein vaihe: Tee yksi muutos, se, mikä on listallasi ensimmäisenä. Tee siitä tapa itsellesi. Älä tee kahteen viikkoon muita muutoksia, vain tämä yksi. Kahden viikon kuluttua analysoi, miten tämä muutos vaikutti oloosi, myönteisesti vai kielteisesti. Mikäli vaikutus oli myönteinen, säilytä tämä uusi tapa. Mikäli koit kielteisiä tuntemuksia, mieti, oliko mikä niihin tuntemuksiin oli syynä ja tarvittaessa jätä tämä muutos pois. Muista, että jotkin uudet elämäntavat tai muutokset vaativat useitakin viikkoja, ennen kuin niiden vaikutus tuntuu myönteiseltä.
Nyt otat listan seuraavan muutoksen käyttöön ja kahden viikon jälkeen tee analyysi uudestaan. Näin jatkat listan loppuun.
Nyt tiedät, miten mikäkin muutos vaikutti oikeasti sinuun ja todennäköisesti kaikki tekemäsi muutokset ovat myös mukanasi jokapäiväisessä elämässäsi.
Ole skeptinen netistä pursuaviin vinkkeihin tyyliin “se auttoi minua, niin myös sinua”, “195 tapaa hävittää viikossa vatsamakkarat”, “5min päivässä muurahaispesässä….”
Ota tarvittaessa yhteyttä ammattilaisiin. Tarjolla on useita ammattilaisia, jotka auttavat sinua, esim. ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti, personal trainer tai terveydenhoitaja.
Uskalla ottaa ensimmäinen askel.
Comments